Op Vakantie in Zeeland
Code ontvangen? Inloggen

Burgh-Haamstede, Noordstraat 32

Vraagprijs: Verkocht
Type: Vrijstaande woning
Oppervlakte binnen: 303 m2
Oppervlakte grondstuk: 2206 m2
Inhoud: 1325 m3

Op unieke locatie in Burgh-Haamstede, aan de sfeervolle Noordstraat in het centrum, ligt dit prachtige monument, genaamd “de Bruynvis". De woning met karakteristiek uiterlijk is gebouwd rond 1810 en ligt op 2206 m2 eigen grond.

Kenmerken & Details

Type: Vrijstaande woning
Oppervlakte binnen: 303 m2
Oppervlakte grondstuk: 2206 m2
Inhoud: 1325 m3
Bouwjaar: 1810
Aantal woonlagen: 2 woonlagen
Aantal kamers: 8 kamers
Aantal slaapkamers: 6 kamers
Aantal badkamers: 0 kamers
Energielabel: onbekend

Meer over dit object

Op unieke locatie in Burgh-Haamstede, aan de sfeervolle Noordstraat in het centrum, ligt dit prachtige monument, genaamd “de Bruynvis". De woning met karakteristiek uiterlijk is gebouwd rond 1810 en ligt op 2206 m2 eigen grond. Er zijn meerdere parkeerplaatsen op eigen terrein, een grote houten schuur en diverse bergingen. De woning heeft nog vele originele details, zoals schuiframen, bakeliet deurkrukken en stopcontacten, schouwen met ornamenten, een lange gang met originele tegels en een royale kelder. De woning is uitermate geschikt voor dubbele bewoning, een B&B of kantoor aan huis. De woning is gedateerd en dient aangepast te worden aan de huidige normen en eisen. Maar het betreft een woning met veel potentie om er een paleis te maken.

Huidige indeling:
Begane grond: Entree met lange gang met originele tegels en toegang tot de royale kelder (stahoogte) met 2 luiken, woonkamer met originele schuiframen en schouw, tussenkamer (ook bereikbaar via de woonkamer), ruime keuken met granieten aanrecht en bergkast met toegang tot de ruime zolder bereikbaar via losse trap. Doucheruimte met wasmachine-aansluiting. Toilet met fonteintje, achterkamer. Andere zijde van de gang: (heeft een eigen entree), toilet, woonkamer met schouw en keukenblok, opkamer met wastafel, achterslaapkamer met erker en losse douche, achtertussenkamer met schouw, wastafel en voormalige bedstee.
1e verdieping: De eerste verdieping is bereikbaar door middel van een vaste trap. Op deze verdieping is aan de voorzijde een grote open ruimte met 2 dakkapellen, waarin een kamer is gecreëerd. In deze ruimte is het mogelijk om meerdere slaapkamers te realiseren.

Bijzonderheden:
De woning is gebouwd rond 1810 en is een beschermd monument. De woning genaamd de “Bruynvis” is vernoemd naar de families de Bruyne en Vis. Er zijn nog veel originele details, waaronder de schuiframen, schouwen met ornamenten, de lange gang met originele vloertegels en de kelder. Verwarming is door middel van een c.v.ketel, warmwater-voorziening is door middel van een boiler. Er is een royale houten schuur met verdieping en houten bergingen. U kunt met meerdere auto’s parkeren op het eigen terrein. De woning is zeer gunstig gelegen op het perceel. Er zijn meerdere terrassen te realiseren, waar u de gehele dag kunt genieten van de zon en het Zeeuwse buitenleven.

Algemeen:
De woning heeft een woonoppervlakte van ca. 303 m2 en een inhoud van circa 1.700 m3. De woning ligt op 2.206 m2 eigen grond. Het pand is gelegen in het centrum van de fraaie badplaats Burgh-Haamstede. De prachtige natuur zoals het Gadrabos en de Vroongronden zijn op loopafstand bereikbaar. De uitgestrekte stranden en duinen liggen op 10 minuten fietsen. De woning is zowel permanent als recreatief te gebruiken. Bij recreatief gebruik is commerciële verhuur niet toegestaan.
Ben je op zoek naar een uniek pand met vele mogelijkheden en wil je dit sfeervolle monument restaureren tot een uniek statig object? Maak dan snel een afspraak voor bezichtiging! Aanvaarding in overleg.

Burgh Haamstede:
Burgh-Haamstede is een plaats op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Het bestaat uit twee dorpen, Burgh en Haamstede. Beide zijn nog duidelijk herkenbaar. Met ruim 4000 inwoners is het na Zierikzee de grootste woonkern op het eiland. In het centrum van Burgh-Haamstede zijn diverse winkels, restaurants en twee basisscholen. Zierikzee ligt op tien autominuten. Daarnaast kunt u in de nabije omgeving volop genieten van de prachtige, brede Noordzeestranden, het uitgestrekte duingebied en de Boswachterij Westerschouwen. Kortom, een unieke plek in Zeeland!
 

Ligging & Omgeving