Op Vakantie in Zeeland
Code ontvangen? Inloggen

Renesse, Oude Moolweg 23

Vraagprijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte binnen: 310 m2
Oppervlakte grondstuk: 900 m2
Inhoud: 1100 m3

In een prachtige, lommerrijke laan, op 600 meter van de schitterende Zeeuwse stranden en 400 meter van het bruisende centrum van Renesse, ligt deze unieke villa op 900 m2 eigen grond. De woning heeft een prachtig aangelegde, zonnig gelegen achtertuin

Kenmerken & Details

Type: Villa
Oppervlakte binnen: 310 m2
Oppervlakte binnen (anders): 30 m2
Oppervlakte grondstuk: 900 m2
Inhoud: 1100 m3
Bouwjaar: 1992/1880
Aantal woonlagen: 2 woonlagen
Aantal kamers: 6 kamers
Aantal slaapkamers: 3 kamers
Aantal badkamers: 3 kamers
Energielabel: A

Meer over dit object

In een prachtige, lommerrijke laan, op 600 meter van de schitterende Zeeuwse stranden en 400 meter van het bruisende centrum van Renesse, ligt deze unieke villa op 900 m2 eigen grond. De rustig gelegen villa bestaat uit een uit 1880 daterende boerenwoning, die is verbonden aan een zeer ruime, in 1992 gebouwde hoofdwoning in Zeeuwse stijl. De woning is uitermate geschikt voor dubbele bewoning, een B&B of kantoor aan huis. De ideale locatie voor zowel permanente als recreatieve bewoning!

Indeling hoofdwoning:
U komt binnen in de hal aan de voorzijde van de woning, van waaruit u toegang heeft tot de boerenwoning en de hoofdwoning. De hal is voorzien van een gastentoilet. Vervolgens komt u in de zeer royale, lichte woonkamer met stijlvolle gietvloer, glazenwand over de volle breedte en openslaande deuren naar het zonnig gelegen terras en de prachtig aangelegde tuin met ecologische zwemvijver. De luxe, open keuken is een waar paradijs voor kookliefhebbers en is voorzien van o.a. 2 quookers (100 graden en 60 graden), twee wasbakken, een koel-vriescombinatie, twee koelladen, een insinkerator (voedselvermaler), een magnetron, een stoomoven (geïnstalleerd in 2018), een inductiekookplaat en 2 gaspitten, een afzuigkap en een zinken aanrecht. Naast de woonkamer ligt de riante werkkamer, waar u een prachtig uitzicht heeft over de tuin. De garage is inpandig en binnendoor bereikbaar via de woonkamer.

Verdieping:
Via de trap in de woonkamer bereikt u de overloop. Op de verdieping zijn 2 slaapkamers met eigen badkamer. De royale master bedroom beschikt over een ruime badkamer met whirlpool, inloopdouche, dubbele wastafel, bidet, infraroodsauna, afgesloten toilet en ingebouwde kast. Een fraaie inloopkast ligt tussen de master bedroom en de badkamer. De tweede slaapkamer is voorzien van een badkamer met douche, wastafel en afgesloten toilet.

Indeling boerenwoning:
De woning heeft een eigen entree, waardoor deze ideaal is voor dubbele bewoning, kantoor aan huis of B&B. Vanuit de ruime en lichte woonkamer heeft u prachtig uitzicht op de tuin en op het aangrenzende natuurgebied.

Verdieping:
Via de wenteltrap in de woonkamer bereikt u de overloop. Op de verdieping is een slaapkamer met eigen badkamer. De badkamer heeft een douche, een wastafel en een afgesloten toilet.

Bijzonderheden:
De villa bestaat uit een uit 1880 daterende boerenwoning die is verbonden aan een zeer ruime, in 1992 gebouwde hoofdwoning. Het pand is in 2011 van binnen en van buiten volledig gerenoveerd en geïsoleerd. De woning heeft een woonoppervlakte ca. 310 m2, inpandige berging 30 m2 en een inhoud ca. 1100m3. Op de begane grond en in de ‘master badkamer’ ligt een stijlvolle gietvloer met vloerverwarming. In de boerenwoning is op de begane grond tevens vloerverwarming. De gehele woning is bovendien centraal verwarmd d.m.v. radiatoren. De slaapkamers en de begane grond van de boerenwoning zijn voorzien van air conditioning. De verwarming is middels een ATAG Solar Q38 (2011), in combinatie met een zonneboiler op het dak voor de 200 liter boiler. Op het dak liggen 24 zonnepanelen (2013). Hiervan was de gemiddelde opbrengst over de afgelopen 5 jaar: 5830 kWh / jaar
De garage is inpandig en heeft een op afstand bedienbare, elektrische garagedeur. Er is ruimte voor twee auto’s in de car port: van hier toegang tot de fietsen- en algemene berging (7,3 m2) gelegen tussen garage en werkkamer tuinzijde.
De tuin is aangelegd in 2011 en voorzien van een grondwaterput en een pomp voor de computergestuurde tuin– en gazonbesproeiing, een ecologische (zwem)vijver met 2 Aquafresh circulatiepompen, tuinverlichting met tijdklok,  een kweekkas en een tuinschuur.

Renesse
Renesse wordt voor het eerst genoemd in 1244 als "Riethnesse". Het is afgeleid van riet en neus, wat landtong betekent. Vanaf het begin van de twintigste eeuw is Renesse een badplaats. In 1915 kreeg het dorp een tramstation, dat na de watersnoodramp van 1953 verdwenen is. Renesse telt 26 rijksmonumenten. Het gehele dorp heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan, waardoor het veel allure heeft gekregen. Hierdoor is het een zeer aantrekkelijk oord geworden voor gezinnen, senioren en recreanten. Het is hier het gehele jaar bijzonder goed toeven. 

Ligging & Omgeving